Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Din HUNDKOMPIS "Hundrastaren" 

Drömmen om hundjobb blev verklighetstart: För ett år sedan var det examensdags för ett 20-tal elever i komvux första och troligen enda hundinstruktörutbildning. Förhoppningen med utbildningen var att skapa nya yrkesgrupper och nya företagare. Att få jobba med det man älskar var drömmen för de flesta av deltagarna och några har också lyckats.start: Den här dagen blir det en promenad i Sofieroskogen för Sigge i Laröd. Gladare kunder än Mayvi Höies är svåra att hitta. Från hälsopedagog till hälsosamma promenader i glatt sällskap. Mayvi Höie trivs med livet som egen företagare i hundbranschen.

När Mayvi Höie sökte till den nya hundutbildningen i Ängelholm var tanken att starta eget efteråt. Det gjorde hon också, i dag driver den före detta hälsopedagogen ett företag med det i Sverige ganska nya fenomenet ”dogwalking”, det vill säga hundrastning.– Det är vanligt i USA, men här är det fortfarande ganska nytt, säger hon om sin satsning. Mayvi Höje startade sin verksamhet i oktober och har i dag runt 15 hundar på abonnemang i Helsingborg med omnejd. Kunderna är ofta arbetande hundägare som har svårt att hinna med rastningen under dagen, men hon tar även emot inackorderingar i hemmet för hundar som inte klarar pensionatlivet. Än så länge har hon inte tillräckligt med hundar för att få till någon bra logistik i arbetet. Fler hundar i samma område hade förenklat och framöver hoppas hon kunna rasta två hundar eller fler åt gången.De flesta hundar har ju någon form av vaktinstinkt som får dem att reagera om någon som inte tillhör familjen kommer in i huset. Men för Mayvi har det inte vållat några problem.– Jag träffar både familjen och hunden först. Det är viktigt att alla känner sig trygga med detta och ännu har det inte varit några problem. Inte ens med en rhodesian ridgeback som bor på en gård på landet och som har en del vaktinstinkt.Den här dagen är det dock den unge münsterlendern Sigge som ska få sig en promenad i Sofieroskogen och han är bara så lycklig, så lycklig.Att tröttna på hundar finns bara inte i Mayvis värld, inte heller på de onormalt många promenaderna.– Jag jobbade som hälsopedagog tidigare, man kan ju säga att detta är hälsa in absurdum.

Ann Sahlén-Thelandersson

0