Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Din HUNDKOMPIS "Hundrastaren" 

Din HUNDKOMPIS ägs och drivs sedan okt -07 av Mayvi Höie

.....och vilken fantastiskt tid det har varit för mig, att få jobba med så många olika hundar, hundraser och individer har varit väldigt stimulerande, jag lärde mig mycket om hund under min utbildning men de största läromästarna för mig har varit alla hundar jag jobbat med de lär mig att vara här och nu och att bara se njuta och lära av deras beteenden. Det är väldigt varierande dagar och olika miljöer jag jobbar i. Jag rastar i skogar, parker längs landsväg och ibland en tur till stranden. Jag aktiverar hundarna med nosarbete, fysisk, mental stimulering och lite lydnad förståss.

Jag arbetar med:

positivt samarbete mellan hund och människa, bra kommunikation, tillit, positiv förstärkning och lugnande signaler. Jag vill att Du som hundägare skall känna Dig fullständigt trygg med att jag tar hand om Din hund på bästa vis.

Jag har gått en ettårig utbildning som hundinstruktör

Följande ämnen ingick i min utbildning:

Hundträning

Hundbiologi

Sport o hälsa

Problemlösning hund Projektarbete hund

Mitt projektarbete handlade om: ”lugnande signaler” av Turid Rugaas. Fokus var på hundars kommunikation vilket jag tycker är oerhört intressant och betydelsefullt. 

Naturligtvis har jag en egen hund och hon heter Sol som är född 2013-09 som också är en Engelsk springerspaniel tidigare hade jag Tengel den Gode en springerspanielhane som tyvärr lämnade jordelivet dec-11 (älskad och saknad)och tidigare hade jag även hans mamma Emma. I familjen finns nu även en Norsk Lundehund vid namn Freya. Min första hund var en mellanpudel som jag fick när jag var fyra år. Där o då startade mitt genuina hundintresse. Mitt stora intresse när det gäller hundar är deras beteende och kommunikation, där jag ständigt försöker förstå och lära mig mer.

Innan jag sadlade om till hundinstruktör arbetade jag med friskvård, ledarskap och hälsa i 15 år. För mig var detta väldigt givande och utvecklande, därför blir det naturligt att ta med erfarenheterna inom ledarskap och hälsa till hundvärlden.

Nu har jag bytt bana från att jobba med människor till hundar och att nu få jobba med mitt stora intresse i livet är en stor lycka för mig. Arbetet med hundar finner jag både stimulerande och utvecklande.

Min andra passion i livet är att simma med vilda delfiner och valar, mina resor har gått till Egypten där jag simmade med en ”ambassadördelfin” (en delfin som självmant valt att vara med människor) vid namn Oline.

I Israel simmade jag med delfiner i semifångenskap (inhägnat i havet).

I Norge på Karmöy där min familj kommer ifrån fanns också en ”ambassadördelfin” vid namn Flipper som jag simmade med och fick jättegod kontakt med. Jag åkte även till Danmark och fick jobba som ”djurvårdare för en dag” till vår minsta val Tumlaren.

År 2006 gjorde jag min drömresa till Big Island/Hawaii där jag simmade med spinnardelfiner i massor och såg Knölvalar simma -UNDERBAR UPPLEVELSE!. Planerar att även resa till Nordnorge för att simma med späckhuggare och även en resa till Svalbard för att förhoppningsvis skåda vitval.

0